in Europe
English

Rólunk

A Terre des hommes Svájc legismertebb gyermekvédő szervezete. A Magyar Terre des hommes Alapítvány "Lausanne"-t ők hozták létre.A célunk a legsérülékenyebb gyermekek körülményeinek folyamatos javítása. Öt fő célt szeretnénk elérni:

  • a három év alatti gyermekek egészségének javítása és a speciális orvosi ellátásra szoruló gyermekek segítése
  • a vándorló gyermekek védelme
  • a gyermekek kizsákmányolásának megelőzése
  • a helyreállító igazságszolgáltatás terjesztése
  • humanitárius segélyek nyújtása a katasztrófa helyzetekbe került gyermekek és családok részére

 

A 2017. évi LXXVI törvény alapján a Magyarországi Terre des hommes Alapítvány "Lausanne" külföldről támogatott szervezet.  Éves beszámolónkat, és mérlegünket megtalálják alább.

Értékeink:

Bátorság: bátor döntéseket hozunk és elkötelezetten és határozottan cselekszünk

Ambíció: Pozitv, jelentős és fenntartható változást hoznk a gyermekek életébe

Tisztelet: őszintén, felelősen és nyiltan lépünk fel, együttműködünk és elfogaduk a másságot

Elkötelezettség: humánusan és szakmaisággal dolgozunk a gyermekekért és az igazságosságért és az egyenlőségért lépünk fel

 

A Magyarországi Terre des hommes Alapítvány "Lausanne" a svájci székhelyű Terre des hommes regionális irodájaként működik, és segíti az albániai, koszovói, moldovai, és romániai irodák munkáját. A szervezet missziója a rászoruló gyermekek segítése, és ezt két fő területen végzi, az egészségügyben és a gyermekvédelemben. Európában négy országban vannak operatív programok: Albánia, Koszovó, Moldova és Románia.

Dél-kelet Európában a Tdh az úton lévő gyermekek hatékonyabb védelmén és a gyermekvédelmi rendszerek megerősítésén dolgozik. A politikai átalakulással együtt járt a mindent elsöprő decentralizáció, óriási társadalmi változások és a jóléti rendszerek szétesése. Az állami szféra alacsony béreivel és az ellátórendszer alulfinanszírozásával együtt a gyermekvédelmi rendszerek sokszor elméleti szinten maradnak, és a veszélyeztetett gyerekek gyakran mindenféle ellátás nélkül maradnak. Ugyanebben az időben családok és gyermekek kivándorlása indult el az átalakuláson átesett országokból, mint pl. Bulgária, Románia és Albánia más európai országokba.

A Terre des hommes arra törekszik, hogy megerősítse a gyermekvédelmi rendszereket, hogy a veszélyeztetett gyermekek hozzájussanak a szükséges védelemhez, miközben partnerekkel együttműködve próbál országokon átnyúló megoldásokat találni a vándorló gyermekek védelmére.

 

Az Alapítvány éves beszámolói

2016

Egyszerűsített Beszámoló és Mérleg (HU)

Közhasznúsági melléklet (HU)

 

 

 

2015

Egyszerűsített Beszámoló és Mérleg (HU)

Közhasznúsági melléklet (HU)

Mérleg (HU)

 

2014

Közhasznúsági jelentés

Egyszerűsített beszámoló

 

2013

Egyszerűsített Beszámoló és Mérleg (HU)

Közhasznúsági melléklet (HU)

Mérleg (HU)

2012

Közhasznúsági melléklet (HU)

Mérleg (HU)

2011

Közhasznúsági jelentés (HU)

Mérleg (HU)